perjantai 23. lokakuuta 2015

Synnytyksestä palautuminen

Ensikertalaisena tuli raskausaikana kovasti mietittyä millainen kroppani tulee olemaan synnytyksen jälkeen. Palautuminen on todella yksilöllistä, joten minkäänlaisia odotuksia en ladannut itselleni palautumisen suhteen. Nyt kun reilut 3 kuukautta on kulunut synnytyksestä tuntuu kehoni jo omalta ja lähes samalta kuin ennen raskautta ja olen yllättynyt palautumisen nopeudesta. Paino on vielä n. 3kg plussalla, mutta siitä en nyt stressaa, ovathan rinnat nyt täynnä maitoa ja pari kiloa sinne tai tänne ei tunnu niin merkittävältä. Yhteensä sain raskaudesta +13-14kg.

Tottakai haluan päästä jollain aikavälillä entisiin mittoihin, mutta nyt keskitytään imetykseen ilman mitään tiukkoja dieettejä. Omat vaatteet kuitenkin mahtuvat päälle, joten vaatekaappia ei onneksi ole tarvinnut uusiksi pistää. Sain repeämiä synnytyksessä emättimeen ja nekin paranivat parissa viikossa. Minulle ei tullut ollenkaan raskausarpia, en tiedä oliko fanaattisesta rasvaamisesta jotain hyötyä, sillä äidilläni on arpia ja kuulemma alttius saada niitä on periytyvä. Linea negrakin alkaa olla häipynyt (olisin tosin toivonut, että se olisi jäänyt masuun muistoksi raskaudesta.)

Liikkumisen aloitin vauvan ollessa 5 päivän ikäinen rauhallisilla kävelyillä aluksi parikymmentä minuuttia kerralla. 2viikkoa synnytyksestä palasin salille crossailemaan ja tekemään kevyttä treeniä pienillä painoilla. Jälkitarkastuksen jälkeen olen uskaltautunut muutaman kerrän hölkkäämään kevyesti ja spinninginkin olen aloittanut. Nyt 3 kuukauden jälkeen liikun lähes normaalisti, hiukan keveämmin kuin ennen ja edelleenkään en tee vatsalihaksia. Vatsalihakseni tuntuvat vielä olevan hiukan erillään, ehkä juuri sen 2 sormenleveyttä, joten odottelen rauhassa josko ne vielä palautuisivat takaisin paikoilleen. Olen miettinyt, että ehkä jossain vaiheessa voisin käydä yksityisellä fysioterapeutilla näyttämässä tuota rakoa vatsojen välissä, jotta saisin vinkkejä harjoituksiin ja varmuuden, milloin vatsoja voisi alkaa jälleen harjoittaa.

Tässä on kuvasarjaa palautumisesta, älkää häiriintykö ihanista verkkopöksyistä ja sairaala-asuista ;)

Synnytyspäivänä masu oli vielä pyöreä, mutta tyhjä. Toisessä kuvassa synnytyksestä on vuorokausi aikaa. Omasta mielestä se tuntui niin pieneltä!


3 päivää synnytyksestä alkoi olla jo aika hyvä tilanne. Sanoin tuolloin miehelleni, että jos tällaiseksi jää tämä maha ei haittaa ollenkaan. Niin sutjakka olo oli ison raskausmahan jälkeen.

Nyt 3kk synnytyksestä tilanne on tämä. Vatsalihaksia en siis ole tehnyt ollenkaan, ainoastaan napaa vetänyt sisään salilla muita harjoituksia tehdessäni. Odotan innolla sitä tunnetta, että saan taas vatsalihakset polttavan helliksi treenillä! Napakin onneksi palautui normaaliksi, vaikka se venyi ja paukkui vatsan kasvaessa melkoisen näköiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti