tiistai 3. marraskuuta 2015

Bugaboo Buffalo

Kuten jo raskausaikana kirjoittelin päädyimme hankkimaan Bugaboo Buffalo yhdistelmävaunut pojallemme All black-rungolla ja Off white -kankailla. Vaunut ovat olleet nyt käytössä kohta neljä kuukautta, joten ajattelin kertoa omia kokemuksiani sekä plussia ja miinuksia rattaiden ominaisuuksista.




Plussat:

+ Kevyet ja ketterät työntää. Hölkkäys tasaisessa maastossa onnistuu myös näiden vaunujen kanssa.
+ Kääntyvät ja lukittavat etupyörät mahdollistavat sujuvan liikkuvuuden niin ahtaissa kaupoissa, kuin maastossakin.
+ Kaunis ulkonäkö ja värin muunneltavuus (eriväriset kuomut, tuulisuojat jne.)
+ Helpot kasata.
+ Sama kehikko vaunukoppaan, sekä ratasmalliin säästää tilaa pienessä asunnossa. Vain ratasosan kankaat täytyy mahduttaa kaappeihin.
+ Turvakaukalon kiinnitys adaptereilla tekee kauppareissuista helpompia pienen vauvan kanssa, joka usein nukahtaa automatkalla. (Meillä on käytössä Maxi-Cosin CabrioFix -istuin)
+ Jalkajarru on jämäkkä ja helppo käyttää.
+ Kantokahva (Sivulle taittuva). Mahdollistaa vaunukopan noston helposti myös yhdellä kädellä vauva kainalossa.
+ Tilava tavarakori.
+ Työntöaisan säädeltävyys on loistava. Vaunuja työntelee pääasiassa minä (pituutta 170cm) ja huomattavasti pidempi mieheni (195cm) ja säätövara riittää hyvin.
+ Tilava vaunukoppa.

Miinukset:

- Vaunukopan kanssa vievät paljon tilaa takakontissa, mikäli koppaa ei laita "lyttyyn" (Kopan saa laitettua kasaan ottamalla kankaan vahvikkeet pois paikoiltaan. Itse koen työlääksi.)
- Ei jousitusta, en tykkää työnnellä soratiellä. Kokemusta on vain jousitetuista Emmaljungista ennen näitä, joten ero on selkeä.
- Tavarakoriin on mahdoton saada mitään isompaa, esim. ruokakassia, jos vaunukoppa on paikoillaan. Itse käytän turvakaukaloa kauppareissuilla, joten sinällään ei meille aiheuta ongelmaa.

Olemme olleet vaunuihin todella tyytyväisiä ja plussia löytyy huomattavasti enemmän, kuin miinuksia. Vaunut ovat päivittäin käytössä ja vauva nukkuu niissä usein päiväunensa. Ainoastaan tuo jousien puuttuminen häiritsee soratiellä juostessa, tulevaisuudessa täytyy ostaa kunnon juoksurattaat. Kunhan poika tuosta vähän kasvaa ja itse aloitan juoksemisen aktiivisesti tulen niitä tarvitsemaan. Kaupunkikäytössä ja asfaltilla vaunut rullaavat todella hyvin.

Poju on nyt 4kk iän lähestyessä muutaman kerran ollut ratasosassa, joka on esillä ylemmässä kuvassa. Hankin toisen kehikon käytettynä Facebookin Bugaboo-ryhmästä tähän "välivaiheeseen", sillä poika saa vaunukopassa hirvittävät raivarit jos lähdemme ulos hereillä ollessa. Niimpä olen nyt käyttänyt hiukan vuorotellen ratasosaa (makuuasennossa ja "ala-asennossa") ja vaunukoppaa. Kyytiläinen niin nauttii, kun ratasosasta näkee ympärille! Tuo kuppi-istuimen ergonomisuus jakaa mielipiteitä netissä, mutta omaan silmääni vauva on ihan hyvässä asennossa istuimessa ja pidän sitä ala-asennossa. Suurimmaksi osaksi kuitenkin vielä vaunukoppa on käytössä, joten en usko, että satunnaisesta käytöstä olisi haittaa.

Talveksi olen ostanut kuppi-istuimeen Kaiserin mustan muhkean lämpöpussin Babystylestä. Mielestäni pussi istuu yllättävän hyvin rattaisiin. Seuraavaksi hankintalistalla on Royal blue-värinen kuomu, sillä tämä vaalea väri on jotenkin liian kesäinen talveksi.

Jos teillä on jotain kysyttävää vaunuista vastailen mielläni! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti