lauantai 14. helmikuuta 2015

Puoliväliä kohti, rv 19+0

Kahdeskymmenes raskausviikko lähti käyntiin ja olo on ihana. Kyllä tämä raskausaika on mennyt kaikinpuolin niin mallikkaasti, että saa olla kiitollinen! Puolivälissä kohta mennään ja vielä ei ole hidastanut menoa oikeastaan mitenkään.

Voisin hiukan kirjoitella raskausajan liikunnasta ja mitä kaikkea tulee harrastettua. Olen liikkunut nyt toisella komanneksella jopa enemmän kuin ennen raskautta. 4-5 kertaa viikossa tulee urheiltua keskimäärin, sekä aerobista, että lihaskuntoa. Esimerkiksi tämän viikon liikunnat näyttävät tältä:

Ma
Spinning 1h, 520kcl; keskisyke 145, maksimi 181

Ti
Kuntosali 1h 20 min; 741kcl; keskisyke 151, maksimi 172

Ke
Crosstrainer 1h; 545kcl, keskisyke 151, maksimi 164

To
Lepopäivä

Pe
Kahvakuula 45min; 404kcl, keskisyke 150, maksimi 167

La
Lumityöt, palauttavaa hyötyliikuntaa! 45min; 360kcl, keskisyke 139, maksimi 156

Su
Kuntosali tai lenkki? Vielä mietinnän alla!

Yhteensä treeniä on tullut tähän mennessä 4h 50 min. Sellaiset 5 tuntia viikossa hikiliikuntaa on mielestäni aika hyvä määrä :) Tietysti plussaa on se, että kaloreita palaa ihan mukavasti ja pysyy kilot aisoissa. Mikään ei voita liikunnan jälkeistä hyvää oloa! Henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen urheilulla on ainakin minun kohdallani todella suuri vaikutus.

Alkuraskaudessa oli huoli sykerajoista ja vauvan hyvinvoinnista, mutta lääkäriltä kun asiasta kysyin hän sanoi sykerajojen olevan vanhaa tietoa ja että oman jaksamisen ja voinnin mukaan voi normaalisti urheilla!

Tietysti kuuntelen kehoani ja esimerkiksi spinningin kovimmat osuudet teen hiukan keveämmin kuin ennen raskautta, jos yhtään tuntuu pahalta tai vatsaan pistää. Vatsalihaksia teen vielä, mutta rutistukset olen jättänyt pois ja keskityn enemmän sivuttaisiin lihaksiin suorien vatsojen sijaan.

Hyviä vointeja kaikille äideille, liikunnan iloa ja aurinkoisia kevätpäiviä! :)

Masukuvaa täältä aamulta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti